Home » Забавно

Защо пияните харесват всички жени?

Submitted by
piyani

Учените си изясниха, защо пияните мъже харесват всички жени без изключение. Както съобщава Discovery News, оказва се, че под въздействието на алкохола мъжете губят способност да различават симетричността, а това означава, че по-симпатичните симетрични лица се изравняват с по-непривлекателните асиметрични физиономии. Към този извод са дошли лондонски учени, извършили изследване с участието на трезви и пияни млади хора.

Експериментът бил направен в бар с 64 студенти. Половината не употребили алкохол, но другите били забележимо весели. На двете групи показали фотографии на на девойки със симетрични и асиметрични черти на лицата и помолили участниците в изследването да изберат най-привлекателните дами.

В хода на експеримента било установено, че трезвите студенти са много по-наблюдателни – те определили като симпатични девойките с правилни черти на лицата, докато пияните заявили, че всички им харесват.

Учените установили интересната подробност, че независимо от загубата на способност да различават жените по симпатичност, пияните мъже остават по-взискателни към външността на представителките на нежния пол. Неочаквано се оказало, че при жените това не е така – под въздействието на алкохола те стават по-малко придирчиви към външността на потенциалния партньор.