Home » Услуги

За добрите качества на домоуправителя

Submitted by

Днес в нашата кооперация се състоя общо събрание на собствениците и на живущите в нея, чиято цел бе да се избере нов домоуправител, тъй като на стария домоуправител преди няколко месеца му бе изтекъл мандата. За нов човек, който да изпълнява тази длъжност, общото събрание избра, колкото и да е странно, един чужденец. Става дума за много стриктен германец, който е женен за българка и от няколко години се е пренесъл да живее в България.

И въпреки краткият си престой тук той вече владее добре езика, тъй като е изкарал всички езикови нива на български език за чужденци в Софийския университет и то с отличие. Всички съседи бяха много доволни от избора, имайки предвид, че качествата на повечето германци са точност, коректност, изпълнителност към поетите ангажименти. Освен това германецът се оказа, че за този момент е без работа, а специалността му е по ВиК проблеми, което още повече зарадва присъстващите в общото събрание, тъй като на кооперацията и предстоеше смяна на вертикални и хоризонтални щрангове и съответно и бе много необходимо някое лице, което поне малко да разбира от такива неща.

Новият домоуправител пое присърце възложената му чест и ангажименти и започна да се грижи за всичко много всеотдайно. Веднага получи няколко оферти за смяна на щрангове и избра най-подходящата, а цялата процедура се завърши успешно в рамките само на един работен ден. След това дойде ред да се смени асансьорът, който беше поне на 30 години. Нашият домоуправител пак намери няколко оферти и избрахме най-доброто немско качество за да го зарадваме и него.

Най-накрая нашият домоуправител успя да се погрижи и за нашия общ малък двор, като викна специална озеленителна фирма. Направиха оферти и засадихме много цветя и дървета, в следствие на което резултатът беше налице и всички в квартала ни питаха как така сме претворили нищо и никакъв двор в райска градина.