Home » Услуги

Важни подробности при поръчка на храна за дома

Submitted by
pizza

Когато сте решили да си спестите време и усилия за приготвяне на вечерята и сте избрали да се възползвате от разнос на пица Варна, трябва да сте внимателни при даване на заявката за доставка.

Внимателно си изберете от менюто каква пица и допълнения към нея искате. Преценете ще искате ли нещо за пиене. Наберете телефона за поръчки и дайте поръчката си. Добре е след като сте казали всичко, което желаете, да разгледате поръчката си, за да не се окаже, че нещо сте изпуснали да продиктувате.

Въпреки че в менюто са упоменати всички цени на артикулите, уточнете крайната цена със служителя, който ви взима поръчката. Попитайте за цената на вашата поръчка и прогнозния час, в който тя ще бъде доставена, ако все още не са ви дали тази информация. Отговорете на всички други въпроси и потвърдете поръчката, преди да затворите телефона.

Служителят, който приема вашата поръчка, вероятно ще повтори това, което сте си поръчали, за да можете да се уверите, че всичко е записано надлежно. Кажете им, че приемате, ако е правилно, или кажете как да променят поръчката, ако са сгрешили.

След това той или тя ще ви каже обща сума на поръчката, която ще включва всички отстъпки, които сте използвали, както и евентуални такси, добавени, ако има такса за доставка. Уверете се, че това е цената, която очаквате, след което я запишете, ако трябва да я запомните.

Кажете „благодаря, довиждане“, за да прекратите разговора, след което затворете телефона.

Пригответе си сумата за плащане на доставката, включително и  бакшиш. Обикновено се приема, че бакшиш трябва да е  15-20% от общата ви поръчка.

Винаги можете да дадете повече бакшиш за отлично обслужване, сложни поръчки или лошо време, но никога не давайте по-малко от 15% при обикновени поръчки или 10% при големи поръчки. Шофьорите за доставка на пица често разчитат на бакшиши за допълване на ниска почасова заплата и покриване на разходите за използване на собствен автомобил.