Home » Новини

Удобството на всички бързи online кредити

Submitted by
krediti

Преди време моя позната се похвали, че е одобрена за кредитна карта от реномирана банка. Беше много щастлива и нямаше търпение да я вземе и да изпробва как действа. Жена и кредитна карта, разбирате притеснението ми. Предчувствах, че изхода от това приключение няма да е добър. Бях забравил за тази дилема, когато наскоро се срещнахме случайно до въпросната банка. Изглеждаше ядосана. Полюбопитствах на какво се дължи лошото й настроение и не се учудих на отговора, който получих. Според нея, беше използвала целия лимит на кредитната карта и сега се ядосваше, че всеки месец внася някаква сума и картата е все празна. Опитах се да разясня, че кредитната карта е удобна да си купиш някаква стока и в рамките на гратисния период да върнеш използваната сума, за да не плащаш лихви. Не съм сигурен дали разбра казаното. Но явно съм изглеждал като спец по финансовите въпроси, защото няколко дена след това ме потърси по телефона. Пожела да се посъветва с мен по важен за нея въпрос. Срещнахме се и тя ми разказа, как лекарите са препоръчали спешна операция на майка й, а тя няма откъде да вземе пари. Мислела, че в кредитната карта има някаква налична сума, но уви.

Имах информация за ефективността на модерните днес бързи online кредити. Обясних й, че са достъпни от всяко устройство, което има връзка с интернет. Знаех, че бързите онлайн кредити, са удобни при нужда от краткосрочен заем, а също и да решат проблемите, които причиняват кредитните карти. Тези кредити са предназначени да помогнат за бързо получаване и бързо изплащане — специално за временни и спешни финансови нужди. Както беше случаят на моята позната. Потърсихме подходяща оферта. Жената имаше нужда от 300 лв. Затова се спряхме на предложенията за заем до заплата. Така нямаше да се проточва плащането, както се случваше с кредитната й карта. Попълнихме заедно въпросника с необходимите данни, на базата, на които щяха да направят проверка за надеждността й като кредитоискател. Беше направо щастлива заради факта, че не се налагаше да виси в банката, да отговаря на досадни въпроси и щеше да научи бързо дали ще й бъде отпусната желаната сума. Не бяха минали и 10 минути, на мейла имаше положителен отговор. Дори аз се учудих на скоростта, с която работеха в Credirect. Офертите, които предлагаха на www.credirect.bg бяха разнообразни, не само кредити без трудов договор и кредит до заплата.

Предложенията им за бързи online кредити бяха добре разяснени и не се налагаше да звъним, за да ни обясняват подробности. Нямаше спор, че заема до заплата беше най-доброто решение в момента. Сумата беше малка и позволяваше еднократно изплащане. След като познатата ми потвърди съгласието си с договора за кредит, парите ѝ бяха приведени по банков път и вече можеше да поеме разходите по лечението на майка си.

Ако трябва да обобщим, кредитната карта е удобна в някои случаи, но няма нужда да плащате големи лихви всеки месец. Докато при бързите онлайн кредити тази опасност не съществува, защото при тях изплащате всичко за кратко време, без да се обвързвате с вечен дълг.

Разбира се, всеки кредит трябва да се взима с мисълта, че трябва да се плаща стриктно. Най-правилно е преди кандидатстване да прецените каква е точната сума, която ви трябва и да не мислите за по-голяма. Изберете разумен срок на погасяване и вноска, която няма да застрашава всеки месец семейния ви бюджет.

При някакви съмнения, позвънете на телефоните, посочени на сайта. Поговорете с кредитния консултант и помислете. Задайте въпросите, които ви притесняват. Попитайте дали няма някакви допълнителни такси и плащания, които допълнително да натоварят кредита. Въпреки строгите мерки, все още има компании, които намират начин да вземат повече пари от клиентите си и то без да ги оповестяват официално.