Home » Статии

Трудно се прави ремонт на покрива

Submitted by

Един от най-неприятните ремонти, които може да се извършва по къщата на всеки човек, това е да прави ремонт на покрива. Казвам, че е неприятно, защото самата мисъл да ти оголят покрива и да ти махнат керемидите изобщо не е приятна! Но за съжаление, ако това се налага, човек няма друг избор, освен да сложи начало на ремонта.

Този вид ремонт се прави в условия, при които липсва дъжд, сняг, град, а имено най-благоприятни изглежда са късната пролет и лятото, когато, както е известно, валежите са ограничени. Преди обаче да се заемете с ремонт на покрива е добре и да си проверите хубаво каква ще бъде прогнозата за времето за да няма неприятни изненади впоследствие. Защото, както е казано и в поговорката „рибата се вмирисва от главата“, и същото важи и за къщата, започва да се разваля главно от покрива.

При проникване на вода и влага от покрива една къща много бързо може да се срути. Това впрочем се наблюдава при запустелите къщи, които виждаме че стоят, но покривите им като подадат връщане назад няма. Добре е за ремонт на покрива да се свържете с фирма, където майсторите имат опит и са точни и коректни. Наистина, в много случаи тези критерии остават непосилни, но ако поразпитате приятели и познати все ще намерите някакво разрешение на проблема.

Хубаво е да се доверите на последните технологии за да сте в крак с времето щом ще правите ремонт на покрива, който включва смяна да дървената конструкция, смяна на керемиди, топлоизолация и пароизолация. Трябва да настоявате дървеният материал, който ще се използва за ремонт на покрива, непременно да е преминал през специална обработка против насекоми и дървояди. Също така керемидите, които ще се използват при ремонта е най-добре да са от последно високо качество, както също и отводнителната система, която включва освен улуците, така и водосточните тръби.