Home » Забавно

Тетрис с живи хора скандализира мрежата

Submitted by
tetris

Компания за производство на раници скандализира световната мрежа с нестандартна рекламна кампания, която включва клипчета и компютърна игра, в които става въпрос за игра на Тетрис, но с хора. Eastpak се занимава с производството на раници, които се славят със своята здравина, предаде Mashable.

Едно от клипчетата показва как истински хора падат от висока сграда директно върху циментовия паваж и така сформират редове, които се изчистват по подобие на принципите, които задвижват и оригиналния Тетрис. Хората, които са заемали изчистените редове попадат в голяма мелачка, която ги разфасова и разхвърля наоколо ръце, крака и други анатомични органи.

Налице е и компютърна игра, в която са застъпени подобни идеи. Тя е базирана на социалната мрежа Facebook и се казва Spak. За да я играете трябва да щракнете бутона за харесване в страницата на Eastpak. След това можете да пробвате човешкия Тетрис, в който главите на фигурките ще бъдат съставени от снимки на приятелите от вашата листа.

Марката Eastpak е популярна основно в Европа и Китай и поради тази причина в бруталните рекламни продукти няма да откриете предупреждения да не опитвате това вкъщи, каквито обикновено има в продуктите насочени към американския пазар.

Всеки, който иска да метне своите виртуални приятели от висока сграда и да види какво ще стане може да влезе във Facebook и да изпробва заглавието Spak. Рекламната кампания на Eastpak е меко казано странна, но може би точно такава е била целта на нейните създатели.