Home » Услуги

Складове под наем по време на криза

Submitted by

Всеки склад трябва да е добре оборудван за нормална работа на помещенията. Разбира се, складовото оборудване зависи за какви стоки или суровини ще се използват складовете под наем.

Ясно е, че за хранителни продукти и лекарства изискванията са едни, а за промишлено оборудване съвършено други. В зависимост от вида на склада, от неговата площ и целевото предназначение, може да бъде актуално използването както на големи стелажи, така и на по-малки.

Закупуването на съответните стелажи и рафтове, като правило, се прави от съответната фирма, осъществяваща управлението на складовите помещения, в частност отдаване складове под наем. Разбираемо е, че при отдаване под наем на напълно готови за експлоатация помещения, цената може да бъде много по-висока и в повечето случаи това е едно от доходните пера на собствениците на складове.

Наред с всичко това има обаче и малки предприятия, за които е много скъпо да наемат голямо оборудвано помещение. При запитване за условията за наемане на склад под наем тези клиенти ще получат отговор, че не могат да внесат собствено оборудване. Подобна постановка рязко намалява потенциалните наематели и, съответно, потенциалната печалба на наемодателя.

Въпреки това, наемодателят може да се ориентира само към големи промишлени предприятия като клиенти, но това съвсем не е най-правилното. Особено в условия на криза, когато затварянето на предприятия е нещо обикновено, ориентирането само към големи клиенти означава да поставиш под удар собствения си бизнес. В същност разоряването на един, двама големи клиента ще остави складовете празни и няма да има източник на доход.

Един от начините за решаване на този проблем е правилното разпределение на складовете под наем. Една част от тях, която се предлага на висока цена, да бъдат оборудвани с всичко необходимо, а друга – с по-ниска цена, за малките предприемачи. В края на краищата именно малките клиенти ще бъдат доволни да наемат помещение със свое оборудване.

Подобно разпределение на помещенията ще помогне да си застраховат наемодателите своя бизнес и в случай, че един или двама клиента отпаднат, то складовете под наем ще се ползват от десетки други.

Ето защо правилното планиране и разпределение на складовите помещения по отношение на оборудване и обслужване е добра гаранция за нормален бизнес.