Home » Услуги

Ремонта и интериорните врати

Submitted by

С настъпването на летния сезон почти половината от населението на планетата се старае да се отправи към морето, весело да си прекара така дългоочакваната отпуска. Втората половина, набрала достатъчно търпение, тръгва да търси материали за ремонт в жилището си.

В процеса на ремонта много хора се замислят и за смяна на вратите.

Съвременният пазар предлага голямо разнообразие от интериорни врати – предлагат се в магазини, строителни центрове и в интернет-магазини. И именно по тази причина процесът на избор се усложнява.

Практически всеки съвременен човек желае да си купи всичко на веднъж. Производителите представят многообразието на своите врати, изхождайки не само от дизайнерското решение, но и броя на заключвания на входните врати, а така също и колоритния дизайн на бъдещите интериорни врати.

За входни врати се предпочитат металните с няколко заключвания. Трябва да се отбележи, че не броя на ключалките има голямо значение, а качеството им играе определяща роля.

От значение е и вида на пантите. Те оказват влияние на плавността на работния процес на вратата, нейното отваряне и затваряне.

Интериорните врати могат да преобразят всяко помещение и да станат достоен елемент на неговия интериор.

Важно е да се изберат врати с начин на отваряне, който да е подходящ за всяка отделна стая. На избора оказва влияние размера на помещението, мястото на разположение на вратата, наличие на преходни стаи, стилови особености и много други фактори.

Има няколко вида врати според начина на отваряне. Най-разпространеният модел са летящите врати. Те могат да се отварят на ляво или на дясно. Това е важно да се знае, защото става въпрос за разположението на пантите и дръжката.

В голямо жилище, където площта позволява, могат да се монтират двойни летящи врати.

Тези врати намират широко приложение в заведенията. Те могат да бъдат изработени от различни материали, с добро дизайнерско решение.

Плъзгащите интериорни врати са също практични и могат да се използват където мястото не позволява поставянето на друг модел. Когато модела е изпълнен със стъкло, стаята се освежава и вратата изпълнява ролята на преграда.

Интериорните врати тип хармоника са изгодно решение за малките жилища, защото позволяват да се икономиса полезна площ. Основен недостатък е лошата шумоизолация и не са дълготрайни.