Home » Знаете ли, че...

Представителното облекло: Сигурен начин да получите по-добро обслужване в ресторанта

Submitted by
restorant

Всички знаем старата поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Що се отнася до ресторантите и обслужването в тях, тя не може да бъде по-точна. Според експерти, ако искаме да получим добро обслужване в който и да е ресторант, не само в ресторант Варна, трябва да знаем как да се облечем, така че да предизвикаме симпатия и респект.

Във всяко едно добро заведение сервитьорите се надяват на бакшиш, а когато преценят, че вие сте от хората, за които е привично да се отблагодарявате подобаващо за грижите, положени за вас, бъдете сигурни, че ще направят всичко възможно да подобрят още повече престоя ви и да ви накарат да се чувствате обградени с внимание.

Много интереси са резултатите от наскорошно проучване, което е обхванало няколко стотин бивши и действащи сервитьори в САЩ. За целта на изследването на тях са им били показани снимки на хора от различни раси, пол и възраст, както са били различни и техните стилове на обличане. Въпросът, на който сервитьорите е трябвало да отговорят, бил съвсем прост – от кои хора очаквате да получите по-голям бакшиш. Резултатите били категорични. Подложените на изследването определили като най-платежоспособни и най-благоразположени към даване на бакшиш тези мъже от снимките, които били облечени делово – костюм, риза, вратовръзка.

Що се отнася до жените, сервитьорите поставили на първо място дамите от снимките, които били облечени най-елегантно и хармонично, без значение от стила, на който са заложили.

Така че, ако се каните да посетите ресторант във Варна и искате да сте сигурни в доброто обслужване, облечете се елегантно и стилно. Това между другото е добър подход и при всяко друго начинание, така че, няма да сгрешите, ако обърнете по-специално внимание на този ценен съвет. Не само в ресторантите, но и на всякъде другаде ще ви посрещат по начин, който определено ще ви хареса. Просто защото хората ще ви считат за по-платежоспособни, а това винаги е добра протекция.