Home » Мода и маниер

Поеми контрол над парите ѝ

Submitted by
ogranichi-pari

Жените не могат да се оправят с парите. Знаем го. Затова, когато си в сериозна връзка, ти трябва да поемеш контрол над парите ѝ. Не че гаджето ти е глупаво. Напротив, много умници просто не умеят да разпределят парите си и често закъсват дни след като са получили заплата. Те не мислят как и защо се разпределят парите.

Харесва им да ги печелят и да ги харчат. Разпределянето им за месеца далеч не е толкова атрактивно занимание за една жена. Затова поеми тази функция вместо нея. Това си е един вид услуга, нали? И за двама ви, особено ако живеете заедно и усещаш, че след като нейните приходи се стопят, тя харчи безразсъдно от общия ви бюджет.

Има обаче един проблем. Как да го разбере и тя по този начин, без да си мисли, че искаш да се докопаш до спестяванията й? Има няколко основни стъпки, които да следваш, за да започнеш да управляваш парите й вместо нея, без тя да го тълкува като проблем.

Информирай се

Нищо не трябва да остане скрито относно месечните й приходи, разходи и спестявания. Разбери дали и колко плаща за наем, сметки, вноски по кредитна карта, сметки за телефон. Информирай се дали има спестявания и колко горе долу харчи на месец. Знаейки тази информация, ще ти е много по-лесно да оптимизираш разходите й.

Нека тя сама се съгласи

Не трябва да настояваш да управляваш парите й нахално или грубо. Тя трябва да разбере, че това е правилното решение и да ти се довери сама. Това ще закърпи не само бюджета ви, но и ще заздрави връзката ви. Накрая самата тя ще се чувства облекчена с предложението ти да управляваш парите й. Ще й хареса повече, ако сама се е решила да ти предложи тази идея. Как да го извъртиш така, че тя да поиска сама помощта ти?

Първо се постарай тя да разбере, че на теб ти доставя удоволствие да разпределяш парите, защото ти върви с числата. Подхвърли й колко много време се пести и колко по-лесно е, ако само единият от партньорите се оправя със сметките.

Ако тя не е от тези женички, които харчат безразсъдно, а всеки нейн лев е преценен предварително, не се натискай да изземеш функциите й, защото може да я обидиш.

Дръж я в течение с парите

Не се изненадвай, ако в началото, когато поемеш контрол над финансите й, тя е изнервена и иска да знае какво се случва. И ти би реагирал така, ако някой се разпорежда с твоите пари. Трябва да се чувства спокойна и сигурна, че е взела правилното решение, доверявайки ти приходите си. Обяснявай й как точно й помагаш и какво правиш с парите й. Провери как да оптимизираш сметките й за телефон, кредити и услуги. Ако решиш да внесеш повече по сметката й за кредитна карта този месец или да направиш автоматично плащане на телефона й, непосредствено след получаване на заплата, й обясни да го има предвид. Изчисли грубо с колко ще разполага за харчене за дрехи, процедури и др., така че да си направи сметката предварително. Може да се наложи този месец да се лиши от нещо и е хубаво да го знае още преди да си е запазила часове за всевъзможни козметични услуги. Жените имат навика първо да уговарят часове и после да мислят откъде да вземат парите.

Така ще я научиш да бъде разумна относно харчовете си. Когато първия месец парите й стигнат, тя ще се замисли как точно сте го постигнали и следващия месец ще бъде по-инициативна относно оптимизирането на финансите ти. Например ще прецени, че този път няма да ходи на фризьор за сметка на месечна карта за неограничено посещение на фитнес и сауна.

Ако поемеш контрол над парите й, заедно създавате една по-здрава връзка, изградена на взаимно доверие и помощ. А и ще ти бъде значителното-лесно да заделяш по някой лев, без тя да ти се примолва в края на месеца, че отново е свършила парите.