Home » Услуги

Пет основни стъпки при избор на подходящата пергола

Submitted by
Перголи от Pratic Italy

Без значение дали става въпрос за сграда, заведение или градина, слънцезащитните съоръжения намират широко приложение през последните години. В тази статия ще откриете полезна информация, ако сте решили да имате подобен тип съоръжение в дома си.

Какво представляват перголите и каква функция изпълняват?

Перголите представляват интересни архитектурни решения, намиращи широко приложение в ландшафтния дизайн. Те са слънцезащитни модулни съоръжения, които имат декоративни и функционални свойства. Изключително популярни са в южните страни, намирайки приложения все по-често в България. Перголите са добри решения за големи площи, предпазващи от слънце, вятър и дъжд. Много популярни на пазара са конструкциите с алуминиеви ламели. Те са по-стабилни и имат добра защита. Основното им предимство, е че не позволяват задържането на мръсотия от околната среда. Тези перголи са много подходящи за защита от сняг. Изключително устойчиви на голямо натоварване и съответно са популярен избор за големи площи.

Къде намират приложение слънцезащитните конструкции?

Вие можете да избирате да имате пергола в градината, терасата, двора или верандата. Определено конструкциите с много предпочитани за заведения, защото гарантират иновативен дизайн и добра функционалност.

Основни препоръки за изграждането на перголи

За да създадете такъв тип модулни съоръжения е необходимо да се съобразите пространството на което ще бъдат разположени. Помислете за подходящи външни мебели и растения, които ще създадат необходим уют.

Изберете доказани производители

Тъй като перголите са по-масивни конструкции и е от голямо значение да имате стабилно съоръжение от качествени материали. Препоръчваме ви да се обърнете към професионалисти, които биха могли да съставят план точен проект и план за изработка. Професионалното изпълнение на конструкцията е свързано с качествения монтаж и възможността за пълно гаранционно и след гаранционно обслужване. На пазара в България може да откриете доста различни видове модели с различно приложение, но най-популярните са биоклиматичните и класически перголи, като едно от най-добрите съотношения качество, дизайн, гаранция и цена за България и Европа се предлага от Pratic, Италия.

Подходящ механизъм

Перголите се предлагат с различени механизъм, гарантиращи максимална ефективност. Разновидностите на прибиране на защитните ламелите е много практично през зимните месеци от годината. На пазара можете да откриете както ръчно управление, така и чрез дистанционно и мобилно приложение.