Home » Знаете ли, че...

Няколко прекрасни български градове, които трябва да посетите през пролетта!

Submitted by
bulgaria

От далечни години насам, Трявна е смятана за родния град на всички занаятчии в България, сред които резбари, иконописци и други. Там все още може да се усети прочутият възрожденски дух и архитектура, които за съжаление не могат да се видят нито на екскурзия в Дубровник, нито пък на почивка в Дубай. Широката растителност около китните музейчета ще ви накарат да се преродите в друг човек и да се преместите в друг свят.

Средновековният град наречен Хоталич се намира край Севлиево и се счита за един от най-добре запазените археологически обекти в страната ни. Добре е да знаете, че много повече такива също могат да се видят, ако отидете на почивка в Гърция или в частност – малка екскурзия в Тасос. Но в случай, че нямате необходимите за тази цел финансови средства или време, Хоталич е идеалната алтернатива, при чиято обиколка ще останете със сигурност доволни и впечатлени.

Ако някога сте били на почивка в Испания, то значи сте виждали фигури на мастодонти поне веднъж. В България такива може да разгледате в село Дорково, а по-точно в Плиоценския парк, който беше открит преди 4 години. Там има възстановка на субтропичната фауна, която е била по нашите земи преди около 5 милиона години.

За всички дами, чиято най-голяма страст в живота са цветята и в частност розите, сме приготвили нещо по-различно от традиционните ботанически градини, радващи погледите на туристите, които са на екскурзия в Италия. Този път става въпрос за световноизвестната долина на розите, която се намира в град Казанлък. Освен стотици декари красиви, едри, ароматни и маслодайни рози, може да се насладите и на горещите минерални извори, които има в Казанлъшката котловина – Павел Баня, Ягода и други. Подобна цветна растителност се наблюдава най-близо, ако предприемете почивка в Турция, където лично ще имате възможността да проследите отглеждането и преработването на розите. Мъже, знаем,че това ви отегчи и затова сме приготвили нещо и за вас, което със сигурност ще ви хареса!

Престоят в Правец съвсем спокойно може да бъде объркан с екскурзия в Тайланд благодарение на яркозелената трева, цветя и езеро, създаващи изключителна екзотичност.