Home » Новини

Най-честите проблеми с тонер касетата

Submitted by
kaseta

Най-честата повреда на тонер касета обикновено се дължи на проблеми с барабана. Барабанът има почистващо острие, което изстъргва излишния тонер от повърхността, както и от хартията и трансферния колан.

Когато барабанът и всички негови компоненти не са в перфектно състояние, тогава качеството на печат ще бъде лошо. По-долу ще видите някои от проблемите, свързани с тонера и барабанните единици, както и знаците, които да търсите на отпечатаната страница. Висококачествената тонер касета не трябва да показва никой от дефектите, обсъдени по-долу, но често евтините и лошо изработени тонери ще дават различни дефекти заради некачествено производство. За пореден път подчертаваме, че ако ще използвате неоригинални тонери, уверете се, че сте ги купили от реномиран дилър.

Най-чести грешки на барабана OPC

Перфектно права и много тънка вертикална линия, минаваща по цялата дължина на страницата.

Означава надраскан барабан, обикновено причинен от чужд предмет или натрупване на тонер на острието на чистачката, който драска барабана по време на въртене.

Точки, които се повтарят равномерно надолу по страницата

Това показва дупка в повърхността на барабана, наричана най-често като “отвор”. Разстоянието между точките зависи от обиколката на барабана (обикновено 4 пъти). При по-внимателна проверка могат да се натрупат няколко дупки, които могат да бъдат отстранени с памучен тампон и изопропилов алкохол.

Размазан тонер по цялата страница, еднакво разделен вертикално

Причинено от леко увредено барабанно покритие (слънчева светлина). Разстоянието между намазките зависи от обиколката на барабана, обикновено 4 пъти. Излагането на барабана на пряка светлина за дълъг период от време уврежда покритието / филма.

Тънките редове в страницата са еднакво разположени

Изчислете обиколката на барабана и ако тънките линии са на едно и също разстояние като обиколката на барабаните, тогава острието на чистачките е маркирало покритието на барабана. Това обикновено се случва с периоди от време, когато острието на чистачките се опира в барабана, когато е в покой. Топлината също може да играе роля в това.

Сиво размазване от дясната или от лявата страна на страницата

Причинява се от износен барабан. Това показва, че покритието или филмът на барабана започва да се износва леко.