Home » Статии

Най-популярните плажове по света

Submitted by
plaj

Със затоплянето на времето и откриването на летния сезон, започваме да мечтаем за плаж и море. Не всички имат щастието да живеят на брега на морето, затова излежаването по златистите плажни ивици се превръща в целогодишна мечта. Ето защо морските курорти от цял свят измислят всевъзможни начини за привличане на туристи от цял свят и за поддържане на имиджа на най-популярните плажове в света.

Лас Салинас (Las Salinas), Ибиса, Испания
Ибиса неслучайно печели славата си на топ парти дестинация. Тук се намират едни от най-прелестните плажове в света, какъвто е Лас Салинас. Плажът Лас Салинас се простира в южната част на острова и събира на едно място знаменитости и обикновени туристи. Ако сте любители на шикозните заведения и гръмките партита Ибиса е вашето място.

Ники бийч, Сен Тропе, Франция
Ники бийч е един от най-стилните и либерални плажове в Европа, но също така е прочут като меката на нудизма и монокините. Изберете ли Ники Бийч за своята лятна дестинация ще се насладите, както на кристалните морски води, така и на безброй знаменисти, привлечени от райското място.

Крит, Гърция
Остров Крит е най-популярният сред гръцките острови.Той е пазител на минойската култура и една от топ дестинациите за лятото. Населяван от древни времена, той разполага с многобройни исторически и географски забележителности. Можете едновременно да се насладите на морския бриз и да обиколите археологически обекти от минойската цивилизация, като Кносос, Фестос и Гортис.

Копакабана, Рио Де Жанейро, Бразилия
Копакабана е един от най-известните и престижни райони в Рио Де Жанейро и може би най-популярния плаж в света.Крайбрежната улица на Копакабана прелива от хотели, ресторанти, барове. Плажът има дори обособена гей-секция. Със спокойната си вода и безбройните водни спортове, Копакабана привлича безброй туристи.

Палм Бийч, Аруба, Карибско море
Ако сте семейни с деца, Палм Бийч е перфектното място за вас. Тук всички ресторанти, хотели и атракциони са ангажирани да осигурят комфорт и забавление за най-малките. Специално за семейните двойки в Палм бийч е създадена програмата ” Една страхотна семейна ваканция”, в която участват 13 хотела и курортни селища на острова. Освен нощувката и храната, на преференциални цени се предлагат и подводни приключения, круизни пътешествия и много други възможности за забавление.

Плая Ел Агуа, остров Маграрита, Венецуела
Остров Маргарите е мечтана дестинация за хиляди пътешественици, заради своите 360 слънчеви дни в годината. Най-популярния плаж е Плая Ел Агуа, чиято плажна ивица е покрита с кокосови палми, барове, хотели, магазини, както и две открити нощни дискотеки.