Home » Статии

Направете градината райско кътче

Submitted by
Градината райско кътче

Имате възможност да направите своята градина същински райски кът. Това лесно може да се случи, като комбинирате терариум за цветя, стари мебели, нови мебели, къща за таралеж, различни видове храсти, дървета и цветя, поставки за саксии за стена и какво ли още не. Чрез камъни директно от двора можете да оградите най-интересните места в градината и да ги превърнете в акцент. Така например старите дървета в двора могат да се съживят. Това ще се случи лесно посредством градинско осветление, което да поставите върху тях. В същото време можете да закачите за дънера Хотели за насекоми. По клоните да дървото поставете хранилка за катерички или пък ако обичате пойните песни на птиците то можете да поставите и хранилки за птици. Прекрасните звуци на природата ще ви накарат да релаксирате. Можете да засадите около дървото увивни растения, като храсти например. С тяхна помощ дървото отново ще стане зелено. Възможност пред вас е и слагането на поставки за саксии за стена. По този начин вашите саксии с цветя могат ефектно да се спускат от дървото.

Друга опция пред вас за да създадете акцент в двора е поставянето на терариуми

Около тях можете да поставите цветя, храсти и някой ниско растящи дървета. В същото време можете да поставите малка основа от цимент, върху която да поставите единствено няколко градински стола и маса. Ако около нея засадите асми, то след време ще имате естествено прикритие от слънцето. Чрез една къща за зайци около вашият кът в градината, можете буквално да се докоснете до природата.
Не бива да забравяте и за старите мебели. Не е необходимо да г изхвърляте. Можете около тях да засадите цветя, а същото можете да направите и като поставите земя и засадите цветя вътре в тях. Освен това е важно да поставите около тях къщи за кучета с цени по вашият джоб. Така къщичката ще се слива с мебелите.