Home » Услуги

Малко за остъклявяане на тераси

Submitted by

Човек е щастлив когато става собственик на жилище, макар да е само една „панелка”. Малкият балкон, където е свърталище на ветровете, заливан от дъжд, натрупван от сняг, се оказва удобно и прекрасно място.

Рано или късно на човек му се иска да направи това място още по-добро. Така идва идеята за остъкляване на тераси и балкони.

Всичко това си има своята история. В недалечното минало това е забранена дейност. Сега това се прави почти от всеки, които иска да си добави полезна площ към жилището или да си направи приятен кът за отдих.

В началото се ползват рамки от дърво с тип летящи прозорци. След години рамките под влияние на външните фактори потъмняват, загниват и протичат.

На сегашния пазар се предлага голямо разнообразие от материали, които могат да се ползват за остъкляване на тераси – алуминиеви профили, пластмасови.

Има различни варианти на остъкляване на тераси. Най-модерен за сега е безрамковия метод.

Какъвто и вариант да се избере, винаги се изграждат рамките. За предпочитане са алуминиевите профили с осъществяване на два варианта – топло и студено.

Работата е в това, че алуминия е проводник на топлината и в случая се явява своеобразен мост на студа, който чрез него постъпва в застъкленото пространство. Остъкляването от подобен вид се нарича студено.

Ако се използват двойни рамки, стъклопакет и специални алуминиеви профили, се получава така нареченото топло остъкляване на терасите.

Какъв вариант ще бъде избран зависи от предназначението на обекта, който ще се остъклява.

В много случаи е достатъчно студеното, защото е осигурена защита от влиянието на околната среда и допълнителна звукоизолация. Цената на този вид е по-ниска.

При всеки вариант на обновяване на балкона и терасите може да се използват летящи или плъзгащи се прозорци.

Летящите прозорци могат да се отварят в две посоки – цялото крило или на осмица. Това е възможност да бъде отворен прозореца, без никаква опасност.

Използваните стъклопакети при остъкляване на терасите осигуряват добра звукоизолация и прекрасна защита от външната среда.

Плъзгащите се прозорци имат своите предимства. С тях цената винаги е по-ниска и с тяхното отваряне не се заема пространство от терасата. Когато трябва да се отвори, то крилото само се измества в страни.