Home » Статии

Ламелни помпи – какво е действието им

Submitted by

Ламелните помпи намира голямо приложение в хранително-вкусовата промишленост, тъй като с тяхно съдействие могат да се транспортират храни и напитки до всяко едно място. Тези помпи позволяват преноса на ниско вискозни и високо вискозни флуиди, което ги прави много полезни за различните индустрии. Но нека разгледаме по-подробно този вид съоръжения.

Големите производители на хранителни продукти, използват ламелни помпи, за да пренасят желета, сокове, нектари, мармалад и редица други твърди течности. Естествено, тези помпи помагат и на още много индустрии, чиято работа е свързана с изпомпването на флуиди с различен вискозитет. Здравата им конструкция и гъвкавия дизайн са в основата на успеха им.

По-високата емисия и по-малкото тегло на съвременните ламелни помпи ги различават от останалите възможни варианти. Експлоатацията с помпите не крие трудности, което ги прави предпочитани от мнозина. Освен за индустрията, те могат да бъдат полезни и за битови потребности, от сорта на пренос на вино, гроздова каша и тем подобни видове течности. Здравата конструкция на ламелните помпи, позволява на клиентите да ги натоварват повече на работното място. Те се развалят много трудно и идват до крайния клиент с дългосрочна гаранция. Разбира се, цената им отговаря на безусловното високо качество, което предлагат.

На пазара ще намерите много модели помпи, така че преценката кой да използвате е ваша. Важното за продукта е да ви позволява лесен пренос на флуиди и безпроблемна работа. Няма значение дали става дума за индустриални цели, или за битови нужди. Главната идея е помпите да вършат своята работа, от която да остане доволен негово височество потребителя.

В обобщение
В случай, че искате да видите, повече информация на тема ламелни помпи, то просто потърсете в мрежата, където много производители предлагат своите продукти със съответните описания, снимки и цени. По този начин ще бъдете подготвени за работата с тези съоръжения и няма да се притеснявате относно вкарването им в експлоатация за конкретните ви нужди.