Home » Новини

Колко парфюми трябва да има една жена?

Submitted by
parfum

Отговорът на този въпрос зависи от много фактори и условия. Ето как да изберете най-подходящото количество парфюми за момичета и жени с минимални финансови разходи. Ще опишем два подхода за формирането на вашия парфюмериен „гардероб“ и вие ще решите кой е подходящ за вас.

Проблемът при избора на парфюм

Много дами все още не са изтрили от спомена за времената, когато една жена е имала само една бутилка парфюм, използван „за излизане“. Сега основният проблем на дамите е да избират парфюма, който им подхожда от необятното море от парфюмни композиции.

И така, нека подчертаем два подхода за попълване на парфюмен гардероб: рационален и  универсален. Тези методи са подходящи за любителите на парфюми с ограничен бюджет. Ако имате достатъчно пари за парфюми, просто тествайте и купете тези, които харесвате – няма особени трудности.

Рационален подход

Същността на подхода е да купите парфюма, който харесвате, в малък обем. За щастие сега се предлагат много опции за дамски парфюми – от  парфюмни тестери до  наливни в малки бутилки.

Предимства:

  • Ниска цена
  • Няма риск от финансови загуби от разочарование в парфюма с течение на времето
  • Възможност да сменяте парфюма често
  • Възможност да имате голям избор от парфюми

 

Минуси:

  • Необходимо е да закупите спрей-бутилка и наливен парфюм в надеждни магазини
  • Малко по-високи относителни разходи в сравнение с голяма бутилка

Ако се придържате към този подход, ще имате впечатляваща колекция от аромати за всички вкусове. Ще можете да оцените устойчивостта и ефекта на парфюма и да разберете, че трайността не е основното.

Универсален подход за всички

Подходът се основава на принципа на универсалност на избора на парфюм. Достатъчно е жената да избере два или три парфюма и да ги използва в съответствие с предвидената цел. Най-малкият комплект: дневен парфюм и вечерен парфюм. И тогава комплектът може да бъде разширен чрез добавяне на парфюм „за излизане“, „за пикник“ и т.н.