Home » Статии

Кашони в потребителската сфера

Submitted by

В потребителската сфера кашоните много отдавна са заели особено важно място. Те се използват постоянно, всеки ден, по всеки край на света.

Има някои основни различия в сравнение с другите сфера на употреба.

Предават се заедно със стоката в тях, включени са в нейната стойност.

Върху тях е изписана подробно цялата информация за стоката, която съдържат, много указания, които информират за качествата на закупената продукция. Много често върху тях е изобразена стоката.

Тези кашони имат привлекателен външен вид. Това е предимство, защото могат да се използват като подаръчна опаковка.

Правят се от много тънък картон.

Много често формата им не е квадратна, а специфична. Например, това може да бъде цилиндър, пакет, шестоъгълник и така нататък.

Оформянето на подобни опаковки се постига със специална релефна технология, художествен печат, фолио и лакиране.

Да се закупи картонена опаковка, ползвана в потребителската сфера, е възможно, но обикновено те са в комплект със стоката.

Най-разпространените стоки, които се опаковат в подобни опаковки, са алкохолна продукция, битова техника, сладкарски изделия, бижута, козметика, дрехи, спортен инвентар, обувки и други.

За всички видове продукция има определени видове кашони, които се отличават както по външен вид, така и по функционалност.

Особеностите започват с формата и стигат до качествата, които са необходими в тази или онази сфера.

Например, ако опаковката е необходима за битова техника, т. е. превоз на телевизори, перални, хладилници,тя е от няколко картонени слоеве. Това увеличава безопасността за превозваната стока няколко пъти.

Дрехите имат много интересни варианти на кашони за опаковане, които може да бъдат с отвори за закачалки. Това значително облекчава както клиентите, така и продавачите.

По този начин опаковани, дрехите запазват своя първоначален вид продължително време, даже след дълъг превоз.

Алкохол, торти, кифлички могат да са опаковани в картонени кутии със специален отвор, направен от целофан. Тази особеност позволява на клиентите да видят съдържанието вътре в опаковката.

Този факт повишава интереса към продукцията, с други думи това е обикновен маркетингов ход.

При нужда от преместване вие можете добре да съхраните вашите вещи в кашони и да улесните работата на товарачите. Пренасянето на тези опаковки е много лесно, защото нямат остри ъгли и стърчащи елементи.