Home » Секс, Статии

Какво е испанска муха?

Submitted by
muhi

Най – известна, като продукт предлаган в секс магазините, като афродизиак.

Испанската муха е вид бръмбар, който съдържа в себе си отровния химикал кантаридин. Днес обаче той се използва в медицината за премахване на брадавици, също така и като силен афродизиак. Испанската муха е използвана като сексуален стимулант още от древни времена.

В Рим, Ливия, съпруга на Август Цезар, слагала испанска муха в храните на гостите, с идеята да ги доведе до недискретни действия, като така се опитвала да ги компрометира и изнудва.

Предлагат се на пазара, най-често под формата на капки. Теоретично, засилва сексуалното желание у жените и увеличават потентността и издръжливостта при мъжете.

Най-често капките съдържат екстракт от испанска муха в хомеопатични количества (D6), както и етерични масла с възбуждащ ефект (масло от розмарин, босилек и мента). Те могат да се добавят към всякакви напитки. Притежават лек специфичен аромат и вкус, когато не са разредени. Дозировка – 5 до 10 капки, но не повече от 15 капки дневно.

Въпреки, че до момента не са известни странични ефекти от използването на такъв вид продукти, преди употреба е добре да се консултирате с личния си лекар.