Home » Здраво тяло, Статии

Какво да изберем – трапезна вода или минерална

Submitted by

Водата в бутилките по стелажите на магазините изглежда еднаква – прозрачна, но в същност тя много се различава и освен това може да е опасна за някои хора с определени заболявания. Често се случва хората да пият вода, която им е противопоказна. Така, например, хипертониците пият вода с високо съдържание на натрий, което е противопоказно за тях. За това е важно да се пие трапезна вода.

Това е вода за ежедневна употреба, в която минералния състав е в много ниски стойности и не оказва вредно влияние на човешкото здраве. За нея е характерна чистотата, което я прави и предпочитана. Тя се добива от кладенци и се подлага на филтриране, което осигурява нужната чистота. Има и трапезна вода наситена с кислород, сребро, която е с добри антибактериални свойства. Известно е, че кислорода е необходим за постоянното насищане на кръвта и така обогатената с кислород вода доставя този необходим елемент.

В зависимост от начина на получаване водата за пиене може да бъде от водопроводната система или от извори. Природната съдържа в малки количества, не повече от 1г на 1 литър, калций, магнезий, натрий. Водата, получена чрез почиствате на тази от водоснабдяването се обогатява с минерални соли до необходимото минимално количество.

Трапезната вода се предлага в търговските обекти бутилирана в различни количества, което осигурява удобство при ползването.Тя е безопасна за пиене, защото трябва да отговаря на изискванията на стандартите. Етикетът върху бутилката трябва да съдържа пълно описание на съдържащите се елементи във водата, да е посочено нейното предназначение и за какво е полезна. Освен това, ако има противопоказания да са отразени в етикета.

Използването на съвременни технологии и техническо оборудване от големите производители на трапезна вода им позволява да предлагат безопасна вода с определено количество макро- и микроелементи. При избор на вода за трапезата е добре да обърнете внимание на производителя, защото това има значение. Производителите, доказали се в бранша, предлагат висококачествена вода за пиене.

Ако се предлага минерална вода, то етикета трябва да съдържа описанието на съдържанието на всеки един от елементите, както и да е посочено какво предназначение има – трапезна или лечебна. Проверете срока на годност на трапезната вода, защото това е много важно във връзка с ползваната бутилка.