Home » Мода и маниер

Какво ако останем без пари

Submitted by
bez-pari

Бачкал си яко в чужбина или случайно си ударил джакпота и си се отдал на заслужена почивка, в която да си похарчиш заделените кинти. Но изведнъж забелязваш, че портфейла ти леко по лека се изтънява и почваш да броиш стотинките за кутия цигари. Какво да правим в такива моменти:

Не мрънкай!
Най-погрешното нещо, което може да направиш, когато останеш без пари, е да започнеш да се самосъжаляваш. Оплакването нищо не променя, само те натоварва психически и губи от свободното ти време.

Не се вманиачавай да търсиш работа!
Това, че си останал с празен джоб, не значи, че на момента трябва да си намериш нова работа. Това вманиячаване ти пречи. Освен, че ти скапва настроението, може да те подтикне да започнеш работа, която ни най-малко не харесваш.

Не се затваряй в себе си!
Да се депресираш и да спреш да се виждаш с хора, защото си без кинти, е немислимо. Дори да нямаш пари за барове и клубове, излизай на разходки, да тичаш, на фитнес или за по бира. Старай се по-често да не мислиш, отколкото да мислиш за това, че си без една стотинка.

Погрижи се за тялото си!
Вече нямаш оправдание да не се погрижиш за себе си. Нямаш пари за фитнес? Бягай на въздух и прави упражнения у дома. Движението много тонизира и колкото и да е спаднало настроението ти, ще те вдигне.

Погрижи се за ума си!
Използвай времето, в която искаш да се развиваш или да научиш нови неща в посока, която винаги ти е била интересна. Никога не знаеш какво кога може да ти послужи. А точно покрай тези нови знания, може да ти хрумне идея за промяна в професионалния ти път, която няма как да усетиш, докато си ангажиран с работа. Упражнявай чужди езици или дори научи нов. Чети книги и гледай филми на английски. Така съчетаваш полезното с приятното и се обогатяваш, а наученото може да ти помогне за нова финансова инжекция.

Погрижи се за дома си!
Огледай се. Харесваш ли дома си? Носи ли ти уют? Какво може да промениш в него? Най-малкото чистотата. Когато се ангажираш със занимания, различни от търсенето на пари, било то и домакински, времето минава по-бързо, чувстваш се пълноценен. Излежяването и цъкането на игрички на компютъра е доста безполезно, трябва да признаеш.