Home » Услуги

Как се прави онлайн заявка за доставка на цветя

Submitted by
cvetya

Тъй като от съвсем скоро се предлага онлайн услуги за доставка на цветя възможно е да се чудите как работи това. Ето някои често срещани въпроси относно онлайн цветарите, които клиентите си задават.

Откъде идват цветята?

Ако моята поръчка е изпълнена от трета страна, на кого ще платя с кредитна карта?

Дали цветята прекарват три дни в камион и няма ли да изсъхнат там?

Някои онлайн сайтове за доставка на цветя имат договори с местни цветари, за да изпълняват поръчките си. Когато поръчвате, уебсайтът може да ви каже, че вашата поръчка ще бъде изпълнена от свързан цветар. Това означава, че вашата поръчка ще бъде предадена по електронен път на местен цветар, който ще направи вашата цветна аранжировка и ще я достави чрез собствените си служители. По този начин, въпреки че поръчвате от една форма, цветята могат да бъдат доставени от фирма с друго име.

Повечето изделия, които поръчвате онлайн, се базират на снимка, която е предназначена да презентира продукта, но не и да показва точно как ще изглежда изделието, което получателя на цветята ще види. Ако сте поръчали много специфичен букет, фирмата ще възложи поръчката на цветар, който предлага точно тази аранжировка и е купил точните аксесоари, за да възпроизведе снимката на уебсайта. От друга страна, ако поръчате нещо по-обикновено като сезонни лалета или лилии, местният магазин за цветя може леко да коригира визията, за да използва това, с което разполага.

Някои онлайн цветари разполагат с множество дистрибуторски центрове в цялата страна, от които директно изпращат всички поръчки. В този случай цветята обикновено се доставят от извънградски цветарски ферми. Също така в този случай цветята обикновено не се предлагат, аранжирани в букети, а се доставят в кутии, предназначени да сведат до минимум температурните колебания и светлина, и двете причиняват по-бързо увяхване на цветята. Когато получите цветята, просто отвийте стъблата и ги поставете в хладка вода.