Home » Статии

Как да увеличим мускулната си маса с гейнъра Serious Mass на Optimum Nutrition

Submitted by
optium

Всеки любител или професионалист тренира за придобиването на красиво и добре оформено релефно тяло, което се получава в съчетание с нужните тренировки и хранителна диета. Ето защо, протеиновият въглехидратен комплекс Serious Mass gainer на Optimum Nutrition може да помогне. Сега ще разберем какви са особеностите му и различията между гейнъри и протеини?

Какво представлява и за какво се приема Serious Mass на Optimum Nutrition

За увеличаване на мускулната маса, освен физическите натоварвания във фитнес залата са необходими и подходящи хранителни вещества, за което много може да спомогне протеиново-въглехидратната формула Serious Mass gainer на Optimum Nutrition. С какво е в помощ на организма:

  • осигурява на организма нужните му хранителни вещества;
  • осигурява повишени енергийни запаси;
  • спомага за мускулния растеж и натрупване на маса;
  • след силови тренировки ще помогне за ускоряване на възстановяването.

Каква е разликата между протеин и гейнър

Разликата между двете всъщност идва от съдържанието на калории. Тоест, калоричността в протеините е по-малка от тази в gainer продуктите. Например, при приема на 50 грама протеин ще получите общо около 240 килокалории. Приемът на същото количество гейнър ще Ви осигури 1250 килокалории и повишена мас. Тоест, в последния случай Вие работите за увеличаване на масата. Също, в повечето гейнъри се съдържат и някои витамини, минерали и други подобряващи ефективността от тренировъчния процес елементи.

Кога и как е добре да се консумира за оптимален мускулен растеж

Препоръчителният прием на Serious Mass gainer е два пъти дневно с подходящата мерителна чашка, като една доза се взема един час преди тренировка и след нея. В периода на почивките е препоръчително гейнерът да се взема вместо консумацията на храна или при празен стомах, а ако храната Ви е достатъчно калорична се препоръчва да намалите дозата до една дневно след тренировка.

 

Ако сте начинаещ, от Optimum Nutrition препоръчват да започнете приема на Serious Mass gainer с ½ от дозата и постепенно да увеличавате до достигане на нужното количество. Може да се смесва с вода или друга любима вкусна напитка, така че удоволствието да е максимално.

Откъде можем да закупим продукта

Когато става дума за максимално ефективни резултати от тренировъчния процес и особено за нашето здраве, добре трябва да подбираме хранителните добавки, които консумираме. Редно е в този ред на мисли да се насочим към оригиналните продукти, създадени от ТОП-брандовете в бранша. Optimum Nutrition е един от тях, а оригиналният Serious Mass gainer може да бъде закупен от онлайн магазина Healthstore.bg, където цената е сред най-достъпните.