Home » Секс, Статии

Как да контролираме преждевременната еякулация

Submitted by

Преждевременна еякулация /ПЕ/ се проявява, когато един мъж постига оргазъм и еякулира по-рано, отколкото той или партньора му биха желали. Това явление варира твърде широко при различните хора.

При някои мъже актът може да продължи 5 минути и да се разглежда като преждевременна еякулация, ако е недостатъчен като време за задоволяване на сексуалния партньор.

При други мъже може да продължи 25 минути и пак да се счита за преждевременно настъпил кулминационен момент. Така, че всичко е много субективно. Но като общо правило, според медицинските експерти се счита, че при еякулация настъпила в рамките на 1 минута след проникването трябва да се потърси помощ. Преждевременната еякулация е лесно лечимо състояние. Третирането включва основно медикаменти и помощ от сексолог и психолог.

  • Дишайте дълбоко по време на полов акт.
  • Мастурбирайте няколко часа преди полов акт, това ще помогне да забавите оргазъма.
  • Пробвайте различни пози, за да определите при коя може да издържите по-дълго без да достигнете до оргазъм.
  • Започвайте и спирайте, за да забавите еякулацията. Когато тя наближи, спрете всякакви сексуални стимулации. За някои това може да означава прекъсване на половия акт или отдалечаване от партньора. След като желанието да еякулирате изчезне, възобновете отново любовната игра и половия акт. Повтаряйте това, до момента, в който вече искате да изпитате оргазъм.
  • Друг подобен метод е да стиснете главата на пениса точно преди еякулация. Изчакайте около 30 секунди и тогава започнете отново. Продължавайте да използвате този метод, докато решите, че е време да достигнете кулминацията.

Отделно от това, някои мъже предпочитат билковата терапия като начин за справяне с проблема. По-долу се обсъждат някои билки, известни със свойствата си да помагат при преждевременна еякулация.

Карамфил
– Той спомага за подобряване на кръвообращението в половите органи. Може да се приема като отвара или на капсули. Прилагане на карамфилово масло върху пениса също помага.

Гинко билоба
– тя е естествен афродизиак. Стимулира циркулацията на кръвта в тялото, включително и в пениса. Това помага за по-дългото поддържане на ерекция и удължава времето до еякулация.

Бабини зъби
– Активните съставки в тази билка възстановяват хормоналния баланс в организма, което спомага за увеличаване на сексуалната активност. Ефектът се наблюдава с течение на времето и с редовна употреба.

При проблеми като импотентност и ниско либидо тази билка също може да бъде от голяма полза.

Чесън
– Препоръчва се консумация на 1-2 сурови склидики чесън на ден. Той подобрява циркулацията на кръвта.

Chlorophytum borivilianum
– използването на тази билка стимулира репродуктивната система. Освен,че може да помогне при преждевременна еякулация, също така помага и за увеличаване броя на сперматозоидите.

Шилажит (Shilajit)
– Минералите, които съдържа, повишават либидото, което от своя страна намалява случаите на преждевременна еякулация.

Сида кордифолия (Sida cordifolia)
– Тя има подмладяващ ефект върху организма и се препоръчва за подобряване на сексуалната функция както при мъжете, така и при жените.

Преждевременната еяклулация може да се контролира, като приемате билката през устата или масажирате пениса си с масло от нея.

Psoralea
– Редовното й използване, може да стимулира сексуалната функция и да се забави оргазма при мъже с преждевременна еякулация.

Въпреки, че билките са натурални, те не изключват страничните ефекти. Някои от тях могат да причинят тежки реакции, ако си взаимодействат с конвенционалните лекарства. Въпреки,че изброените по-горе билки помагат да голяма степен за справяне с подобни проблеми, повечето от тях не са били подложени на убедителни клинични проучвания. Ето защо е неоходимо да се консултирате с вашия лекар, за да изберете подходящата билкова терапия за справяне с преждевременната еякулация.