Home » Авто - Мото

Как да изберем фирма за коли под наем?

Submitted by

Ако сте решили да вземете автомобил под наем, то навярно ще се сблъскате с труден избор: към коя фирма да се обърнете. Интернет пространството е запълнено със сайтове за коли под наем. Една фирма предлага промоционални цени, друга – разнообразие от марки автомобили, трета – хубави допълнителни услуги. На каква основа трябва да е изборът?

Разбира се, важен е автопарка на фирмата. Ако имате възможност на избор за най-подходящото за вас транспортно средство, за предпочитане е да се обърнете към фирма с голям и разнообразен автопарк. Освен това автопарка на компанията дава представа за нейния размер, стабилност и ниво на предоставените услуги.

Следващият важен момент това е цената. Цената на услугата за коли под наем трябва да е гъвкава и адекватна. Вие може да сравните цената за определен модел автомобил в няколко фирми и да определите коя е най-изгодна за вас.

Най-важното са условията в договора за коли под наем. Вие трябва много внимателно да се запознаете с всяка точка от договора. Каква отговорност ще носите при повреда на автомобила или кражба, както и за всички други възможни неприятности? Какви са изискванията за водача? Колко ще трябва да заплатите при връщане на автомобила след уговорения срок?

Задължително трябва да сте наясно по въпроса с горивото – как ще върнете автомобила – със зареден резервоар или предварително ще заплатите стойността му.

Обърнете внимание за стойността, която заплащате за ден ли е или за изминати километри.

Това са много важни въпроси и вие трябва много добре да се запознаете с тях. Всяка компания се стреми да поставя условия, изглеждащи по-привлекателни. Ако не ви устройват условията, то не трябва да се свързвате с тази фирма, независимо че предлага по-изгодни цени за коли под наем.

Още един пункт, който не трябва да оставате без внимание – допълнителните услуги.

Възможно е някои ваши планове да се променят след като сте сключили договора, за това е необходимо да се запознаете със списъка и цените на предлаганите допълнителни услуги предварително. Например, има фирми за коли под наем, които предлагат детска седалка, ако разбира се, такава вие необходима. Така също някои от автомобилите са оборудвани с GPS-навигатор, което също е във ваша полза.

Това са в общи черти критериите, по които трябва да оцените фирмата за вашия избор.