Home » Авто - Мото

Ferrari 340

Submitted by
Ferrari 340

Време е да ъпдейтнеш информацията, ако смяташ, че най-редките модели на Ferrari се свеждат до F-40, F-50 и Enzo. Оказа се, че един от най-редките червени красавци е Ferrari 340 Mexico Berlinetta. Произведен е през 1952 година, за да участва в състезанието “Carrera Panamericana”. Създадени са точно 3 такива модела в целия свят.

Продажната цена на един италиански жребец е само 4,3 милиона долара. Моделът не успял да изпъкне в състезанието и заел далечното 3-то място. Berlinetta e отстъпил пред Mercedes-Benz 300SL Gullwing. Добрата новина е, че най-накрая ще можеш да притежаваш реплика на този шедьовър.

Специалистите от GWA Tuning са построили перфектно копие на 340 върху платформата на Ferrari 456. Ретро моделът ще има доста съвременни екстри като хидравлика и ел. пакет. Ще можеш да се радваш ретро-волан и 6-степенна скоростна кутия. Двигателят ще е малко по-различен от познатия, но смятаме, че са се справили добре с 5,4-литров V-12 и 476 конски сили. Автомобила няма да бъде изложен в салона на GWA, но ще можеш да го поръчаш.