Home » Мода и маниер

Елегантност с правилно подбрани макси рокли

Submitted by

Сред разнообразните женски дрехи, роклите са най-добрия вариант, който преобразява жената с всякаква фигура.

Женствен силует, меки и плавни линии, изящество и елегантност – всичко това се проявява когато жената е облечена с правилно избраната рокля.

При избор на макси рокли се появяват някои проблеми – ту са излишно широки, ту – тесни, подчертават недостатъците на фигурата или скриват нейните предимства.

За да се намери идеалния модел рокля голям размер, трябва да се имат предвид всички нюанси – от правилно избраната материя до крайното изделие.

Ефектните макси рокли са залог за успех и увереност на дамите с пищни форми.

Жената в рокля усеща себе си съвсем по друг начин: походката става плавна и летяща, брадичката се издига, погледа от уморен става величествен.

Пълната жена в правилно подбраната рокля става по някакъв начин кралица.

Сред моделите, най-пълно подчертаващи красотата на пълната фигура, е класическата рокля. Колкото и да е странно, но този модел подхожда не само на дамите с пропорционална фигура, но и за жените с фигура „ябълка“ или „круша“.

Разбира се, това се постига с различни акценти във вида на щампите или декора, което позволява да се уравновеси фигурата.

Класическите макси рокли са подходящи както за ежедневието, така и за тържествени случаи – разлика ще има в използваната материя и някои допълнителни декори.

Права рокля – това е универсален вариант, който подхожда на всеки тип фигура. Уникалността на този модел се състои в това, че с помощта на елегантен колан тази рокля може да се превърне във вталена, което изглежда много добре на фигура с добре изразена талия.

За някои телосложения правия силует дава възможност да се скрият отделни недостатъци, например, издадения корем или големите гърди.

Макси рокли в стил империя са идеални за тържествени мероприятия и за вечерни.

Ефектно оформеното дълбоко деколте спомага да се акцентира вниманието върху пищните гърди – това е една красота.

Освен това свободната кройка може да скрие пищните бедра и да оформи приятните извивки на женствения силует.

Един от вариантите на този модел може да бъде изпълнен в гръцки стил.

Макси роклите от този вариант, изработени от лека материя са подходящи за летни разходки и срещи.