Home » Новини

Екскурзия в Буенос Айрес

Submitted by
buenos-aires

Тръгвайки по посока Аржентина, трудно ще можете да се вместите в няколко дена, за да видите всички интересни места в страната. На първо време приемете офертата екскурзия Буенос Айрес. Столицата на Аржентина има с какво да ви изненада.

Буенос Айрес е красив мегаполис, който съчетава по уникален начин история и настояще. Името на града означава „добър или попътен вятър“. Не случайно Буенос Айрес е най-популярната туристическа дестинация в Аржентина.

С Аржентина се свързват най-вече тангото и футбола. Логично е столицата Буенос Айрес да притежава най-много футболни клубове в световен мащаб, сред които са клубовете на отборите Бока Хуниорс и Ривър Плейт. Много почитатели на футбола си мечтаят да могат на живо да гледат мач между тези два отбора. Ла Бонбонера е стадионът на Бока Хуниорс. Той е разположен в Ла Бока – най-стария квартал на града.

Този квартал е разположен в югоизточната част на Буенос Айрес. Тъй като е най-старият, основното му население от наследниците на заселници от Европа, предимно от Италия, Испания,Германия и Франция. Влиянието на Европа се вижда ясно в архитектурата в квартала. Съществува легенда, че тангото се е зародило точно в този квартал. Разходките в този квартал в късните часове на нощта са опасни. Не правете грешката да се измъкнете сами и никой да не знае къде сте. Предпочитайте груповите разходки в този квартал.

Интересното за Буенос Айрес е съпоставимостта на цените с нашите. Добре е да се внимава при обмяната на валута. Препоръчително е това да става в банка, тъй като има голям шанс да се сдобиете с фалшиви песос. В банката, обаче, ще ви ги обменят с по-нисък курс. Повечето стоки в Буенос Айрес са на аналогични или малко по-високи цени, сравнени с българските.

Може с ръка на сърцето да се каже, че храната в столицата на Аржентина е с отлично качество. Независимо дали сте си избрали луксозен ресторант или някое малко капанче, храната ви ще е на ниво.