Home » Услуги

Действащи начини за отпушване на канали

Submitted by

Има няколко ефективни метода за отпушване на канали, при това всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Почистването на запушената канализация може да бъде направено чрез:
– термичен метод;
– използване на химически препарати;
– повишено налягане;
– механичен начин.

Като правило, изборът на един или друг начин за отпушване на каналите зависи от степента на запушване на тръбопровода. Не се препоръча да се започва с радикален метод, по-добре е с леки и по-малко опасни начини да се действа отначало.

Ако водата се изтича бавно или се е задържала, то най-вероятно проблема е в сифона. В такава ситуация се налага същият да се разглоби и почисти.

Термичният начин за отпушване на каналите е лесен и не е свързан с допълнителни разходи. За да се приложи е необходимо да се загрее вода и горещата вода да се налее в отвора на мивката. В най-добрия случай ще бъде в състояние да отстрани натрупаните мазнини. Горещата вода бързо разтваря мазнините, при това осигурява ефективно почистване вътрешността на тръбите.

Преди да се ползва термичния начин трябва да се помисли сериозно, ако тръбите са пластмасови, до колко ще издържат на високата температура. Ако се игнорира това, има риск от деформация на канализационните тръби.

Използването на химически средства за отпушване на каналите е лесно и с добър ефект.
Химическите препарати могат да отстранят сериозни запушвания, а така също могат да се използват за профилактика.

Няма проблем да се купи най-подходящия препарат в зависимост от вида на запушването. Има голямо разнообразие от химически средства, които се предлагат под различна форма – прах, течност, гел или гранули. Изборът зависи от личните предпочитания и характеристиката на препарата.

Закупуването на който и да е продукт трябва да е съобразено с предписанията в инструкцията и препоръките на производителя. Трябва да се изясни и за какъв вид тръби подхожда конкретния вариант.

Винаги да се ползват препаратите по инструкцията. Обикновено прахообразните средства се насипват в отвора и после се налива студена или гореща вода. Течните препарати просто се наливат в канализацията.

Не зависимо от избора, на всяко средство за отпушване на канали му е необходимо определено време за ефективно действие. Не е желателно да не се съобразявате с предупреждението, отнасящо се за времето на действие, защото може да се появят нежелателни последствия.