Home » Релакс

ANONYMOUS: Операция facebook 05.11.2011

Submitted by
fasebook

Внимание граждани на света,

Бихме искали да получим вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията ни както следват:

Вашето средство за комуникация, което толкова много обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте хактивист или човек, който иска просто да защити свободата на информацията, тогава се присъединете към каузата – да убием Facebook в името на собствената си неприкосновеност на личния живот.

Facebook продава информация на правителствени агенции и нелегален достъп на фирми до чувствителна информация, така че да могат да шпионират хора от цял свят. Някои от така наречените фирми whitehat infosec работят за авторитетни правителства, като тези от Египет и Сирия.

Всичко, което правите във Facebook, остава във Facebook независимо от “privacy” настройките ви, изтриването на профила ви е невъзможно. Дори, ако “изтриете” вашият акаунт, цялата ви лична информация от него остава във Facebook и може да бъде възстановена по всяко време. Промяната на настройките за “privacy”, за да направите вашият профил по – скрит или ограничен, е също самоизмама. Facebook знае повече за вас, отколкото вашето семейство.

http://www.physorg.com/news170614271.html

http://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iphone/

Вие не може да се скриете от реалността, в която вие, хората от Интернет, живеете. Facebook е обратното на Antisec каузата. Вие не сте в безопасност от тях, нито от кое да е правителство. Един ден ще погледнете назад и ще разберете – това, което сме направили тук, е правилно, ще благодарите на владетелите на интернет. Ние не ви вредим, а ви спасяваме.

Бунтовете са в ход. Това не е битка за бъдещето на неприкосновеността на личния живот и публичност. Това е битка за избор и информирано съгласие. Развива се, защото хората са били изнасилени, зарибявани, насилвани и объркаквани в правене на нещата, за които те не разбират последствията. Facebook продължава да казва, че дава на потребителите избор, но това е напълно невярно. Тя дава на потребителите илюзията и скрива детайлите далеч от тях “за тяхно добро”, а след това те правят милиони от вас. Когато достъпът до дадена услуга е “свободен”, това наистина означава, че те си правят пари от вас и вашата информация.

Помислете малко и се подгответе за денят, когато това ще остане в историята.

5 ноември 2011 г., # opfacebook. Engaged

Това е нашият свят сега. Ние съществуваме без националност, без религия. Ние имаме право да не бъдем следени, да не бъдем дебнати и да не бъдем използвани за печалба. Ние имаме право да не живеем като роби.

Ние сме анонимни!

Ние сме легион!

Ние няма да простим!

Ние няма да забравим!

Очаквайте ни!