Home » Услуги

За предимствата на яхти втора ръка

Submitted by

Яхт клубовете разполагат с голям асортимент яхти втора ръка. Такъв асортимент позволява да бъде избран плавателния съд по предпочитания и желания на клиента. Основно предимство на покупката на употребявани яхти е тяхната по-ниска цена. На пазара за яхти има специално правило: всеки плавателен съд вече не е нов, ако е бил във водата. Ако закупеният съд просто стои на яхтеното пристанище, то той губи около 10 % от своята стойност. Яхти втора ръка позволяват да се закупи търсеният модел на разумна цена.

Преди покупката клиентът трябва да има решение какъв плавателен съд търси – предназначение и модел. В яхт клубовете се предлага голям избор от ветроходни и моторни яхти. Ветроходните яхти имат по-малко разходи при ползването, защото се управляват с помощта на вятъра. Гориво е необходимо само за зареждане на акумулатора. Моторните яхти развиват висока скорост независимо от природните условия. При избор на яхти втора ръка трябва правилно да се определи предназначението им.

Плавателните съдове със стоманен корпус привличат купувачите със значително по-ниската цена. При покупка на такъв плавателен съд е необходимо внимателно да се огледа за наличие на дефекти и недостатъци. Плавателните съдове, които имат алуминиев корпус са с по-малко тегло и с по-голяма якост. Този корпус е обработен със специален оксиден филм, който го предпазва от ръжда. При покупка да се обърне внимание на корпуса под водолинията – в тази област не трябва да има ръжда. Яхтите от фибростъкло имат най-голямо търсене, защото корпусът лесно се обслужва и почиства.

Мениджърите по продажба на яхти втора ръка дават необходимата консултация и помагат за правилния избор на плавателен съд. Освен това съдействат за регистрацията и оформянето на документите. В сайта на всеки яхт клуб, предлагащ употребявани яхти са пометени в каталози снимки и технически описания. С покупката и продажбата се занимават професионални специалисти – брокери. За желаната покупка е необходимо да оставите заявка в сайта. След това с вас ще се свърже консултант, който ще ви отговори на всички въпроси, свързани с желания от вас плавателен съд.

Покупката на яхти втора ръка позволява на клиентите да икономисат материални средства. Качеството на покупката ще бъде задоволително, защото клиентите имат предоставен голям избор с коректна информация.