Home » Услуги

Комарници – какво трябва да знаем за тях

Submitted by

Комарниците са неразделна част от прозорците. Благодарение на подобренията в цвета на мрежата и размера на клетките те не само не пропускат комари и други насекоми, но в същото време са практически невидими за прозореца. Прозрачността им се запазва независимо от вида на осветлението – слънчево или изкуствено. Мрежа, поставена в алуминиеви рамки, се явява универсално устройство, което леко се монтира и сваля от всеки прозорец.

Комарниците се справят великолепно със своята задача – не пропускат нищо излишно в помещението, като се започне от насекомите (от където идва и наименованието им) и се продължи с пух от тополи, различни дребни прашинки, които могат да попаднат от по-горните етажи. Предлагат се статични комарници, които са подходящи за прозорци, където няма да се отварят.

При тях има възможност да се свалят през зимния период за да се запазят за по-дълго ползване. Изработени са от лека алуминиева конструкция с мрежа. Мрежите, направени от фибростъкло, се отличават с трайност, естетични са и могат дълго време да се ползват. Монтирани на прозорец или врата, те създават комфорт и уют, превръщат се в ефективен филтър между помещението и околната среда. Опростеното ползване и високата им функционалност ще ви освободят много години от нежелани проблеми.

Основно предимство на предлаганите ролетни комарници, в сравнение с традиционните, е че при необходимост могат да се прибират в специална кутия, която е разположена над прозореца. Така се запазват за по-дълга употреба. Ползването им е изключително лесно.

Естетически оформен прозорец се получава при монтиране на комарници тип плисе, които съчетават красота и защита в едно. Този вид имат няколко функции:
– декоративна – изглеждат като щора на прозореца;
– защитна – предпазват помещението от слънчеви лъчи, при избор на мрежа с тъмен цвят.
Те са подвижни, което осигурява възможността при нужда бързо да се отворят, а същевременно икономисват място, например, ако се ползват на балкона.

Мрежата от фибростъкло е не само първокласна защита от насекоми, пух от топола, но също и от прашец от растенията и уличен прах, като осигурява много добра защита на хората, страдащи от алергия и сенна хрема.