Home » Статии

Как да изберем прозорци с ПВЦ дограма

Submitted by
да изберем прозорци с пвц дограма

При цялото разнообразие от профилни системи понякога е доста трудно да се изберат правилните пластмасови прозорци. Броят на камерите, ширината на прозореца с двоен стъклопакет и инсталационните размери, ценовата политика – всички тези неща следва да бъдат взети предвид.

И най-вече, когато решавате кои прозорци да инсталирате, важно е да разберете, че прозорецът не е един монолитен обект, а структура от няколко елемента (профил, стъклен блок, фитинги). Качеството и спецификите на компонентите определят свойствата на крайния продукт. С други думи, за да разберете как да изберете пластмасови прозорци, врати или други продукти от групата на ПВЦ дограма, е добре да сте информирани какви критерии се налагат при избора на съставните им компоненти.

Също така, когато избирате ПВЦ дограма, е необходимо да вземете предвид вида на помещенията и климатичните особености на региона. Прозорецът трябва да предпазва от неблагоприятни температури и да блокира успешно уличния шум. И още един важен аспект – прозорците трябва да допълват добре интериора и да не изискват трудна поддръжка.

Разбира се, винаги бихте могли да се допитате до професионалистите, те ще ви посъветват как да направите правилния избор на профил и фирма производител, прозорец с двоен стъклопакет, профил и фитинги, но също така е важно да разберете сами за какво плащате пари и какво получавате накрая.

Избор на профил

Броят на камерите се определя от монтажната ширина и се изчислява въз основа на оптималните характеристики на термична защита. Обикновено 70 мм профил е достатъчен за обикновен градски апартамент, по-широк профил се използва за къщи или за региони, където зимата е много сурова. По широкия профил за дограма може да се съчетае с троен стъклопакет, докато по-тесния не може.

Избор на стъклопакет

За неотопляеми помещения като складове е по-добре да се спрете на бюджетен единичен стъклен блок. За апартаменти и къщи прозорецът трябва да бъде поне двоен, но ако искате качествена изолация и рентабилност, най-добре изберете троен стъклопакет. Енергийната ефективност при него в комбинация с добър профил е най-голяма. Специалистите от СтройИнвест могат да ви консултират, както за избор на стъклопакет, така и за избор на подходяща за апартамента или къщата качествена пвц дограма.

Избор на фитинги

Нискокачествените фитинги могат да станат причин за лошото прилепване на крилата, затова залагайте само висококачествени продукти от надеждни производители.

Цени

Цената и качеството на прозореца са тясно свързани. Прозорците от по-нисък клас са по-евтини, както и конструкциите, направени с помощта на евтини фитинги. Преди да инсталирате евтин прозорец, поинтересувайте се от какво е направен.