Home » Статии

Как да намерим идеалната мивка за банята

Submitted by
идеалната мивка за баня

Банята е онази част от дома ни, в която се отдаваме на пълен релакс и търсим спокойствие, и отмора. Правилният избор на санитарен фаянс звучи като фасулска работа, но е така само привидно. За да обзаведем тези помещения от дома си с вкус, е необходимо набито око към детайлите. Мивката за баня е неизменна част от нещата, които трябва да присъстват в това помещение.

Цветовото разнообразие на умивалниците е повече от впечатляващо. Какъвто и стил да целим да постигнем, ще успеем, защото освен традиционното бяло вече има черни, златисти, сребристи, зелени и прочие цветове.

Българският пазар предлага както обзавеждане за баня както на наши, така на чужди производители. Цените се различават в зависимост от качеството, но не е мисия невъзможна да се намери красива и здрава мивка за банята на достъпна за семейния бюджет цена.
Никак не е маловажно да се поинтересуваме от материалите, от които са направени умивалниците.

Най-често се изработват от:

  • Порцелан
  • Камък
  • Мрамор
  • Оникс

Разбира се, търсенето на точната мивка за баня ще ни накара да се изправим и пред друг избор, а именно формата. Класическият умивалник с овална форма вече се вижда все по-рядко. За сметка на това обаче присъстват ред други форми – тип купа, тип мида, тип лодка и т.н. въображението определено може да се развихри, когато имаме такава свобода. Ако простарнството в банята позволява, бихте могли да в строителните скици и планове да изпробвате различни размери и форми съвременни мивки за баня.

Всяка една от горепосочените форми ще внесе модерна нотка в помещението. Добре е да споменем, че традиционната елипсовидна мивка, която отлично познаваме, невинаги е много по-евтина от модерните си алтернативи. Цената е варираща и зависи от много фактори. Сред най-популярните марки у нас са: Sanindusa, Karag, ESPE, Roca и др.

Подборът на мебели за банята е част от декорацията на помещението, която може да ни донесе много приятни моменти, преглеждайки каталози и избирайки идеалната мивка.

Няма как да пропуснем и смесителите, които придават завършеност на декора. Макар и да не попадат в категорията на санитарния фаянс, те са задължителна част от мивките за баня. През последните години все повече се предпочитат не тези с две отделни кранчета, а тези с една глава. Без съмнение една от причините, която стои зад това, е в пъти по-лесната им употреба.